Big Green Egg

Starověká moudrost a inovativní technologie

Princip fungování Big Green Egg má své kořeny v daleké historii.Před více než 3000 lety se ve východní Asii používalo jako tradiční hliněná pec na dřevo. To je místo původu a následného osvojení Japonci, kteří ho s láskou nazývali „kamado“ což v překladu znamená pec nebo krb. Začátkem minulého století ho v Japonsku objevili američtí vojáci a odvezli domů jako suvenýr. Model se staletou tradicí se v Atlantě (stát Georgia, USA) postupně zdokonaloval pomocí současných vědomostí, výrobních technik a inovativních materiálů. Dokonce revoluční technologie keramiky z NASA přispěla ke vzniku jedinečného zařízení pro venkovní vaření: Big Green Egg.

Tajemství Big Green Egg

Japonci, Američani, Češi: každý, kdo ochutnal jídlo připravené na Big Green Egg, okamžitě propadl této jedinečné lahodné chuti. Co je tajemstvím EGG? Vlastně je to spíše kombinace více věcí. Je to keramika, která odráží teplo, díky čemu vzniká proudění vzduchu, které způsobuje, že takto připravená jídla jsou vyjímečně křehká. Je to dokonalá cirkulace vzduchu, která rovnoměrně připravuje potraviny při požadované teplotě. A je to skutečnost, že teplotu je možné regulovat a udržovat absolutně přesně. Ani extrémní venkovní teplota nemá díky kvalitní a tepelně izolované keramice nějaký vliv na teplotu uvnitř EGG. A v neposlední řadě je to jeho vzhled a přírodní způsob přípravy jídla.

Doživotní kvalita

Za Big Green Egg si 100% stojíme. Proto získáte doživotní záruku na materiál a konstrukci všech keramických dílů EGG. Zařízení je vyrobené z výjimečně kvalitní keramiky. Tento materiál má extrémní izolační vlastnosti a v kombinací s různými patentovanými komponenty získává EGG svoji jedinečnost. Keramika odolává extrémním teplotám i teplotním výkyvům. Zařízení EGG můžete používat nesčetněkrát bez toho, aniž by poklesla jeho kvalita. Takže je úplně přirozené, že si celá naše společnost za systémem EGG stojí.

Doživotní kvalita

Nepřímé pečení s keramickým convEGGtorem

Kromě grilování, pečení, napařování, wokování a uzení je Big Green Egg vytvořené i na pomalé vaření větších kusů masa nebo pomalé dušení jemných ingrediencí, jako jsou mořské plody či rybí filety. Pomocí keramického convEGGtoru lehce přeměníte Big Green Egg na pec. ConvEGGtor funguje jako tepelný štít, který chrání potraviny před přímým vyzařováním tepla z uhlí. To zabezpečí pomalý proces přípravy jídla. Jak použijete i kámen na pečení Baking Stone (nazývaný i jako kámen na pizzu), bez problémů upečete ten nejchutnější chléb a pizzu s autentickou, křupavou kůrkou. Možnosti přípravy jídla s EGG jsou nekonečné. Vyzkoušejte je všechny a popusťte uzdu fantazii.

Nepřímé pečení s keramickým convEGGtorem